Sauvignon Blanc, 100%, πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης (420 κιλά / στρέμμα) και ήπιας οινολογικής παρέμβασης (ιθαγενείς ζυμομύκητες, φυσική σταθεροποίηση, πολύ ελαφρύ φιλτράρισμα, χωρίς διαύγαση με μπετονίτη).
H φυσική σταθεροποίηση των τρυγικών και κυρίως των πρωτεϊνών, πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα που ευτυχώς πέτυχε. Είχαμε πειραματιστεί με μικρές ποσότητες τα προηγούμενα δύο χρόνια και βρήκαμε μεγάλη διαφορά τόσο στο σώμα όσο και στο άρωμα. Τα αποτελέσματα αυτά σε συνδυασμό με την άριστη υγεία των σταφυλιών (οι πρωτεΐνες που ευθύνονται για θολώματα στο κρασί μετά την εμφιάλωση είναι πολύ λίγες όταν το σταφύλι είναι “καθαρό”) έδωσαν στο οινοποιείο την τόλμη να πραγματοποιήσει φυσική σταθεροποίηση σε ολόκληρη την παραγωγή του 2020.
👃👅 Από γευσιγνωστικής σκοπιάς, πάντως, το βαθύ λαμπερό κίτρινο χρώμα, τα αρώματα ψωμιού και σταφυλιού στη μύτη, λεμονιού και πυρηνόκαρπων στο στόμα και το γεμάτο σώμα, λιπαρό και βουτυράτο με την εκρηκτική οξύτητα ταίριαξαν όμορφα με την ποικιλία κίτρινων τυριών που το παντρέψαμε, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα συνόδευε εξίσου καλά όλα τα λευκά κρέατα ή τα τηγανιτά θαλασσινά που έχουν και την τιμητική τους αυτήν την εποχή!