loader image

Σχετικά με εμάς

Οι αμπελώνες μας είναι εξαιρετικά χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και υψηλής ποιότητας σταφύλι.

Η αγάπη μας για το καλό λάδι & η αναγνώριση των ευεργετικών του ιδιοτήτων για τον οργανισμό μας προέτρεψε να φυτέψουμε, το 2014, και τον ελαιώνα μας, με την γνωστή Κορωνέϊκη ποικιλία.

Από το κιόσκι στον αύλειο χώρο του οινοποιείου ο επισκέπτης μπορεί νααγναντεύσει την υπέροχη θέα προς το βουνό των θεών «Όλυμπο» απολαμβάνοντας την γευσιγνωσία των οίνων μας.

Στόχος μας η εξαιρετική ποιότητα η οποία επιτυχγάνεται με την οινοποίηση μικρών ποσοτήτων αρίστης ποιότητας σταφυλιού σχολαστικά επιλεγμένου με το χέρι.

 

 

 

«Οινοποιΐα Πετραλώνων»

απο το 2003

Από το 2003 καλλιεργούμε βιολογικά 30 στρέμματα αμπέλια.  Όλη η διαδικασία, τρύγος, οινοποίηση, σταθεροποίηση, παλαίωση, έως εμφιάλωση γίνεται με την προσωπική δουλειά πατέρα και γιού.  Το λευκό μας Sauvignon Blanc με απόδοση 500-600 κιλά/στρέμμα μας δίνει υπέροχα αρώματα και πλούσιο στόμα σε φρούτα, χαρακτηριστικά του terroir, ενώ το Merlot και Ξινόμαυρο έχουν απόδοση 600-800 κιλά το στρέμμα και βρίσκονται σε blend ή μόνα τους 100%.

Τα κόκκινα κρασιά μας είναι παρατεταμένης ζύμωσης με στέμφυλα και κουκούτσια, γι αυτό έχουν πληθωρική γεύση και αρώματα μοναδικά με υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες, που μαλακώνουν με την παλαίωση σε δρύινα βαρέλια και μετά στην φιάλη για πολλά χρόνια.

Χρήστος & Δημήτρης Καλαιτζής

Η “Οινοποιΐα Πετραλώνων” με ιδρυτές τους Χρήστο και Δημήτρη Καλαϊτζή, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που στόχο έχει την παραγωγή ποιοτικών οίνων και αποσταγμάτων.
Τα κρασιά μας έχουν λάβει βραβεία σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ο Χρήστος Καλαϊτζής αποφοίτησε Φαρμακοποιός από το Ελληνικό πανεπιστήμιο και κατόπιν εργάστηκε σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία για αρκετά χρόνια μέχρι που ξεκίνησε την δικιά του επιχείρηση πάλι με αντικείμενο τα ιατρικά είδη όπου και πρωτοπόρησε στα υλικά χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.  Ταυτόχρονα με τα ιατρικά αποφάσισε να ασχοληθεί και επαγγελματικά πλέον με την παραγωγή οίνου κάτι που ούτως η άλλως ήταν αγαπημένη του ασχολία από τα νεανικά του χρόνια όπου κάθε χρόνο έφτιαχνε κρασί για την παρέα του στην αυλή του πατρικού του σπιτιού με σταφύλια που αγόραζε από διάφορους αμπελουργούς.

Το 2003 ίδρυσε την Οινοποιία Πετραλώνων όπου με πολύ μεράκι επικεντρώνεται στην παραγωγή οίνου και αποσταγμάτων υψηλής ποιότητας από τους ιδιόκτητους αμπελώνες μας οι οποίοι μάλιστα είναι χαμηλής στρεμματικής απόδοσης δίνοντας μας έτσι σταφύλια πολύ υψηλής ποιότητας τα οποία μάλιστα είναι πιστοποιημένα και στην βιολογική γεωργία.

Οι ποικιλίες μας είναι Ξινόμαυρο, Merlot & Sauvignon Blanc εκ των οποίων οι δύο μπορεί μεν να είναι διεθνείς ωστόσο λόγω του κλίματος της περιοχής, της τοποθεσίας του αμπελώνα αλλά και του εδάφους δίνουν σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας τα οποία με τη σειρά τους φτιάχνουν κρασιά τα οποία διαφοροποιούνται από οίνους ιδίων ποικιλιών του εξωτερικού λόγω του διαφορετικού terroir.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζής είναι απόφοιτος Διοίκησης επιχειρήσεων, συνεχίζει την ενασχόληση του στον τομέα ιατρικών ειδών και κυρίως των εμφυτευμάτων σπονδυλικής στήλης καθώς επίσης έχει εξειδικευτεί στην σύνταξη Τεχνικών φακέλων για πιστοποίηση ιατροτεχνολογικού υλικού με CE.  Ασχολείται επίσης με την περιποίηση των αμπελιών και του ελαιώνα καθώς και με όλες τις υπόλοιπες εργασίες στον χώρο του οινοποιείου.

Το τελικό αποτέλεσμα που κρατάτε στα χέρια σας, είτε πρόκειται για κρασί ή λάδι προέρχεται αποκλειστικά από τον κόπο πατέρα και υιού.