loader image

Καλημέρα σε όλους/ες.  Είναι εποχή περιποίησης των αμπελώνων, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τελειώσει το κλάδεμα και το δέσιμο και εοιμαζόμαστε να κάνουμε φρέζα στα αμπέλια.

Για την καλύτερη λειτουργία του μηχανήματος όμως είναι πιο σωστό να αφαιρεθούν κάποια αγριόχορτα τα οποία φύονται πολλές φορές κολλητά στις ρίζες των κλημάτων και την άνοιξη τα πνίγουν λόγω του πολύ μεγάλου ύψους που αποκτούν και της επαφής με τα κλήματα οπότε πρέπει να ξεριζωθούν και μάλιστα με το χέρι ή τσάπα (η χρήση της όμως δυσχαιρένεται λόγω επαφής του αγριόχορτου με την ρίζα του κλήματος)!
Ναι, θα ήταν πιο εύκολο να γίνει χρήση ζιζανιοκτόνου και να ξεμπερδεύουμε χωρίς κόπο αλλά τα όποια κατάλοιπα και ό,τι τραβήξει το κλήμα και κατά συνέπεια και το σταφύλι θα καταλήξουν και στο ποτήρι των καταναλωτών οπότε το ξεχνάμε.

Στην προκειμένη περίπτωση περιποιούμαι το Sauvignon Blanc, τα υποκείμενα είναι:
CL108 ένας από τους πιο σημαντικούς Γαλλικούς κλώνους για άρωμα και γεύση καθώς και R8 Ιταλικής προέλευσης.

3ο μέρος του συνδυασμού αποτελεί το Σαββατιανό 1103p (ωριμάζει λίγο αργότερα σε σχέση με το Sauvignon δίνοντας μια διαφορετική νότα φρεσκάδας & αρώματος)